Πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για φορολογικά κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές
Πρόταση νόμου για την καθιέρωση κινήτρων σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών και κυρίως των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, κατέθεσαν στη Βουλή 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Πρόταση νόμου για την καθιέρωση κινήτρων σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών και κυρίως των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, κατέθεσαν στη Βουλή 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο στόχος, όπως τονίζουν οι βουλευτές, είναι η προώθηση κοινωνικά ισοδύναμων μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών σε περίοδο μακράς κρίσης και ύφεσης, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, χωρίς νέους φόρους και με μείωση του ΦΠΑ κατά 5%, ως κίνητρο μέσω της μείωσης φόρου ή της επιστροφής του.
Οι βουλευτές προτείνουν ανάμεσα στα άλλα:
- Εφαρμογή του ηλεκτρονικού προγράμματος άμεσης και ταυτόχρονης με τις συναλλαγές είσπραξης του ΦΠΑ με την καθιέρωση χωριστού λογαριασμού ΦΠΑ για τους εμπόρους.
- Καθιέρωση υποχρεωτικών μέτρων, όπως η μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ σε 300 ευρώ.
- Μείωση ΦΠΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε όσους επιλέγουν τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για τις συναλλαγές τους, ιδιαίτερα για αυτές κάτω των 300 ευρώ.
Την πρόταση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, όλοι οι αντιπρόεδροι της Βουλής από το ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Νιώτης, Ροδούλα Ζήση και Βαγγέλης Αργύρης, καθώς και ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχείς οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια της Αττικής
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές

