Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα περί «λουκέτων σε σχολεία»
Για εντυπώσεις πανικού κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής με τίτλο «λουκέτα στα σχολεία», τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις.
Για εντυπώσεις πανικού κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής με τίτλο «λουκέτα στα σχολεία», τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις.
Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η εφημερίδα «προσπαθεί για πολλοστή φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις πανικού και τρομοκράτησης στο χώρο της εκπαίδευσης», υπογραμμίζοντας πως «ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ασφάλεια, ηρεμία, στήριξη και, φυσικά, αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι με το νέο μνημόνιο μπαίνει τέλος στις προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, ούτε και θα πραγματοποιηθούν διορισμοί μονίμων, και το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αύξηση αριθμού μαθητών στις τάξεις και ωραρίου διδασκόντων.
«Το μεγάλο σχέδιο των συγχωνεύσεων ολοκληρώθηκε το 2011 με θετικά αποτελέσματα παρά τις κασσάνδρειες προβλέψεις και του «Ε.Τ.» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.
Επισημαίνει, επίσης, ότι «η αναδιοργάνωση και η σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού γίνεται με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής κάρτας σε κάθε σχολείο, με θεσμικές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση δασκάλων και καθηγητών και στις δύο βαθμίδες και με αντικειμενικά κριτήρια για τις αποσπάσεις και μεταθέσεις. Όλα αυτά είναι γνωστά στους εκπαιδευτικούς και στην κοινωνία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί όλοι στο Χόλιγουντ έχουν την ίδια «ουράνια» μύτη – Και γιατί όλοι μοιάζουν μεταξύ τους;
- Μέση Ανατολή: Ο Ζελένσκι προτείνει ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα ως απάντηση στην πετρελαϊκή κρίση
- Τσουκαλάς: Το συνέδριό μας είπε ένα πολύ μεγάλο ‘ναι’ στην πολιτική αλλαγή, στην ενότητα και στο καθαρό στίγμα
- Νέο Κέντρο Κοινότητας στη Μεσσήνη
- Ολυμπιακός: Με Μόρις και Χολ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Τέμπη: Για πρώτη φορά δικαστήριο αναγνωρίζει ευθύνη στο ελληνικό δημόσιο και επιδικάζει αποζημίωση σε συγγενείς
