Μισό εκατομμύριο Αφγανοί παλεύουν να επιβιώσουν, ενώ κυβέρνηση και ξένοι δωρητές τους αγνοούν
Περίπου 500.000 Αφγανοί που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου, παλεύουν να επιβιώσουν, την ώρα που η κυβέρνησή τους και οι ξένοι δωρητές αγνοούν τις εκκλήσεις τους, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της.
Περίπου 500.000 Αφγανοί που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου, παλεύουν να επιβιώσουν, την ώρα που η κυβέρνησή τους και οι ξένοι δωρητές αγνοούν τις εκκλήσεις τους, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της.
Η έκθεση της οργάνωσης με τίτλο «Φεύγοντας από τον πόλεμο, βρίσκοντας τη μιζέρια», αναφέρει ότι τουλάχιστον 28 παιδιά πέθαναν από το κρύο σε πρόχειρους καταυλισμούς γύρω από την Καμπούλ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, περισσότερα από 40 άτομα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε καταυλισμούς σε όλη τη χώρα.
«Χιλιάδες άνθρωποι ζουν στο κρύο, ο ένας πάνω στον άλλο, στα πρόθυρα της πείνας, την ώρα που η αφγανική κυβέρνηση όχι μόνο τους αγνοεί, αλλά και εμποδίζει τη βοήθεια να φτάσει» ανέφερε ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Τοπικοί αξιωματούχοι εμποδίζουν τις προσπάθειες να δοθεί βοήθεια, θέλοντας να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους από το να φύγουν. Πρόκειται για μια κρυφή, αλλά τρομακτική ανθρωπιστική κρίση και κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτει.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) να ερευνήσει πιθανά εγκλήματα πολέμου από όλες τις πλευρές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;

