Νίκη του Ολάντ δείχνει νέα δημοσκόπηση εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία
Προβάδισμα στον σοσιαλιστή υποψήφιο για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Ipsos ο Ολάντ προηγείται του Νικολά Σαρκοζί με 32% έναντι 25% στον πρώτο γύρο, αλλά και με 59% έναντι 41% στον δεύτερο γύρο. Η Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο με 16% και ακολουθούν ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού (11%), ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν (9%) και η οικολόγος Εβα Ζολί (3%).
Προβάδισμα στον σοσιαλιστή υποψήφιο για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Ipsos ο Ολάντ προηγείται του Νικολά Σαρκοζί με 32% έναντι 25% στον πρώτο γύρο, αλλά και με 59% έναντι 41% στον δεύτερο γύρο.
Τα ποσοστά των δύο υποψηφίων, για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Ipsos στις 3 και 4 Φεβρουαρίου.
Η Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο με 16% και ακολουθούν ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού (11%), ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν (9%) και η οικολόγος Εβα Ζολί (3%).
Σχετικά με τον πρώτο γύρο, στις 22 Απριλίου, το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η επιλογή του είναι οριστική. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 75% στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου.
Η δημοσκόπηση έγινε στις 17 και 18 Φεβρουαρίου σε δείγμα 969 ατόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες