Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία ενέκριναν την Παρασκευή νόμο για την παράταση των φοροαπαλλαγών σε εργαζομένων και δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας για όλο το 2012.

Συγκεκριμένα, 293 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 192 κατά ενώ λίγο αργότερα εγκρίθηκε και από τη Γερουσία.

Για να τεθεί σε ισχύ απομένει η υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα που είναι δεδομένη.

Ο νόμος υποστηριζόταν από τους Δημοκρατικούς υποστηρίζοντας ότι θα τονώσει την οικονομία και θα βοηθήσει την μεσαία τάξη που συμπιέζεται από την κρίση–η ενίσχυση της είναι άλλωστε και μία από τις κεντρικές πολιτικές του προέδρου Ομπάμα.

Αντιθέτως οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν ενιαία γραμμή αν και αργότερα συμφώνησαν και εντέλει μέρος τους ψήφισαν υπέρ. Διαρροές υπήρξαν και από τη πλευρά των Δημοκρατικών.

Πάντως παρά το ότι αποσκοπεί στην ενίσχυση της οικονομίας, θα αυξήσει το έλλειμμα κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο νόμος αφορά 160 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters