Έκτακτα μέτρα για τους αστέγους, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνει εκ νέου ο δήμος Αθηναίων, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ξεκινά από την Πέμπτη. Νέος χώρος φιλοξενίας από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, είναι το κτίριο στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Βόδα και Μακεδονίας (είσοδος από οδό Μακεδονίας), που θα λειτουργήσει εκτάκτως ως «καταφύγιο», έως το τέλος των έντονων καιρικών φαινομένων και του ψύχους.
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνει εκ νέου ο δήμος Αθηναίων, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ξεκινά από την Πέμπτη.
Νέος χώρος φιλοξενίας από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, είναι το κτίριο στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Βόδα και Μακεδονίας (είσοδος από οδό Μακεδονίας), που θα λειτουργήσει εκτάκτως ως «καταφύγιο», έως το τέλος των έντονων καιρικών φαινομένων και του ψύχους.
Σε αυτό το κτίριο έχουν ήδη μεταφερθεί με ευθύνη του δήμου και όσοι άστεγοι φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες στην ειδική αίθουσα της «Τεχνόπολις».
Οι εργαζόμενοι στο δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με δεκάδες εθελοντές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΚΛΙΜΑΚΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Γιατροί χωρίς Σύνορα), συνεχίζουν συντονισμένα σε ομάδες εργασίας (streetwork) την εκστρατεία ενημέρωσης και βοήθειας στους δρόμους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Προχωρά σε δύο δοκιμές πυραύλων κρουζ μακρού βεληνεκούς
- Ουκρανία: Γιατί ο Μακρόν θέλει να δει τον Πούτιν – Σε ποιους στέλνει μήνυμα
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου