Αθώοι οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι για την συνέντευξη με κρυφή κάμερα του πρώην ναζί
Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους τους οποίους μήνυσε ο Χάινριχ Μπέρε, πρώην ναζί, γιατί τον βιντεοσκόπησαν χωρίς την άδεια του και παραβίασαν τους νόμους για την ιδιωτικότητα.
Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους τους οποίους μήνυσε ο Χάινριχ Μπέρε, πρώην ναζί, γιατί τον βιντεοσκόπησαν χωρίς την άδεια του και παραβίασαν τους νόμους για την ιδιωτικότητα.
Οι δημοσιογράφοι τον εντόπισαν και μίλησαν μαζί του σε γηροκομείο.
Χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα της δίκης μία νίκη για την ελευθερία του Τύπου και δικαιολόγησαν πλήρως τη χρήση κρυφής κάμερας.
Αν είχαν καταδικαστεί θα μπορούσαν να είχαν φυλακιστεί μέχρι και τρία χρόνια.
Ο Χάινριχ Μπέρε, 90 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί ότι το 1944 είχε σκοτώσει αμάχους στην κατεχόμενη από τους ναζί Ολλανδία.
Μετά από πολλά χρόνια κατά τα οποία κρυβόταν και ζούσε ανενόχλητος, δικάστηκε πρόσφατα και από τον περασμένο Δεκέμβριο εκτίει ποινή ισοβίων. Παραδέχτηκε μεν ότι έκανε τους φόνους αλλά είπε ότι εκτελούσε διαταγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεργασία Δήμου Ζαχάρως με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών
- Χρηστίδης: Ανεπαρκής η αύξηση του κατώτατου μισθού – Σε αδιέξοδο η κοινωνία
- «Η γη της ελιάς»: Έρχεται απόψε με συγκλονιστικές εξελίξεις στο MEGA
- Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Deborah» – Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα
- ΗΠΑ: Με απειλές σε Ιράν και χώρες του ΝΑΤΟ ξεκίνησε την ημέρα του ο Τραμπ
- Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θέλει να φέρει τον κόσμο πίσω στις σκοτεινές αίθουσες
