Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Μαλδίβων, μετά από ανταρσία της αστυνομίας
Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ, παραιτήθηκε με διάγγελμά του στην τηλεόραση της χώρας, μετά τις διαδηλώσεις που οδήγησαν σε ανταρσία της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί κατάληψη από στασιαστές αστυνομικούς των εγκαταστάσεων της κρατικής τηλεόρασης στις Μαλδίβες.
Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ, παραιτήθηκε με διάγγελμά του στην τηλεόραση της χώρας, μετά τις διαδηλώσεις που οδήγησαν σε ανταρσία της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί κατάληψη από στασιαστές αστυνομικούς των εγκαταστάσεων της κρατικής τηλεόρασης στις Μαλδίβες.
Στο διάγγελμά του ο Μ.Νασίντ ανακοίνωσε ότι παραχωρεί την εξουσία στον αντιπρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Γουαχίντ Χασάν Μανίκ.
Ο Νασίντ δήλωσε ότι το να παραμείνει στην εξουσία θα οδηγούσε στην χρήση βίας εναντίον του λαού του.
Ο Νασίντ κέρδισε πανηγυρικά στις εκλογές του 2008. Ωστόσο, δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη σύλληψη ενός δικαστή που ο Νασίντ κατηγορούσε ότι συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο των νησιών Μαουμούν Αμπντούλ Γκεϊούμ, ο οποίος κυβερνούσε τη χώρα για 30 χρόνια.
Στασιαστές αστυνομικοί κατέλαβαν την Τρίτη την κρατική τηλεόραση και μετέδωσαν εκκλήσεις προς τον λαό να βγει στους δρόμους για να ανατρέψει τον πρόεδρο Μ.Νασίντ, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το αρχηγείο του στρατού, μαζί με αστυνομικούς και ορισμένους στρατιώτες που αψήφησαν τις διαταγές για τη διάλυση της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Δένδιας: Στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» στον Έβρο ο ΥΠΕΘΑ
- Αποθέωση Γκουαρδιόλα για τον Σερκί: «Από τους πιο ταλαντούχους που έχω δει»
- Πειραιάς: Ανήλικοι πέταξαν κροτίδα μέσα σε λεωφορείο – Μία σύλληψη
- Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για πολλές παραβιάσεις της πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός
- Tesla FSD: Πρώτη άδεια για «πλήρως αυτόνομη οδήγηση» σε ευρωπαϊκή χώρα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]
