Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να διολισθήσει πάλι σε ύφεση εξέφρασε ο Σλοβάκος Κεντρικός Τραπεζίτης Τζόζεφ Μακούχ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σλοβάκος αξιωματούχος προειδοποίησε πως η εξάρτηση των τραπεζών από την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της ΕΚΤ αυξάνεται, ενώ υποστήριξε πως τα προβλήματα στη χρηματοδότηση θα μπορούσαν να πλήξουν την παροχή δανείων και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις πραγματικές οικονομίες.

Ο ίδιος είπε πως η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ είχε ως στόχο να διευκολύνει τον δανεισμό χωρών που βρίσκονται υπό πίεση όπως η Ιταλία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η διαδικασία αυτή δεν είναι ούτε αυτόματη, ούτε χωρίς όριο.

«Οι κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ πρέπει να μειώσουν τα υπερβολικά ελλείμματα και, εν καιρώ, να φθάσουν σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς» είπε ο Σλοβάκος Κεντρικός Τραπεζίτης σε εφημερίδα της χώρας του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ