«Εξετάζεται» η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα.
Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα.
Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπροθέσμου προγράμματος».
Με τη θέση του μεσοπροθέσμου σε ισχύ και με δεδομένο ότι στη γλώσσα των πιστωτών οι στόχοι είναι πάντα ονομαστικοί, ελήφθη μια σειρά από λανθασμένα μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και αυτό. Αν ήμασταν σε άλλη εποχή και δεν είχαμε κάνει τα λάθη που είχαμε κάνει επί δεκαετίες, δεν θα λαμβάναμε τέτοια μέτρα, συνέχισε ο υπουργός.
Η βουλευτής της ΝΔ καταφέρθηκε κατά της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση και υπενθύμισε πως «η μείωση του συντελεστή στην Ιταλία δημιούργησε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στην Ιρλανδία βοηθά τη χώρα να ξαναβγεί στις αγορές, ενώ και στη Σουηδία εξαιρέθηκαν τα είδη εστίασης από την αύξηση της φορολογίας, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ειρήνη για τα Χριστούγεννα: Υπάρχει η διπλωματία των γιορτών ή είναι απλά θέατρο;
- Τα τέρατα των Χριστουγέννων: Οι πιο τρομακτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο
- Βαρδούσια: «Πιθανότατα έχασαν τον προσανατολισμό τους» – Με συνδρομή ελικοπτέρου η μεταφορά των νεκρών ορειβατών
- Η Κέιτι Πέρι στο διάστημα, τα Labubu εκατομμυριούχοι – Οι στιγμές της ποπ κουλτούρας που τρέλαναν το διαδίκτυο το 2025
- «Ο Κουλιεράκης εντυπωσιάζει τη Μπαρτσελόνα»
- Germany Warns Citizens Traveling to Turkey Over Security Risks
