Νομοθετική ρύθμιση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων ζητούν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων καλούν τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνη 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην επιστολή τους μιλούν για «κοινωνικ;o εφιάλτη» και τονίζουν ότι η Πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που πλήττονται.
Να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων καλούν τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνη 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «κοινωνικό εφιάλτη» από τη «δραματική αύξηση της ανεργίας», τονίζοντας την ανάγκη η Πολιτεία, παράλληλα με άλλες δράσεις, να διασφαλίσει την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που πλήττονται.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επικαλούνται, ο συνολικός αριθμός των ανέργων έφτασε τα 903.525 άτομα τον περασμένο Οκτώβριο, ποσοστό 18,2% έναντι του 17,2% του Σεπτεμβρίου του 2011 και 13,5% του Οκτωβρίου, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ανοδική τάση για το 2012.
«Επειδή η πολιτική κινδυνεύει να περιοριστεί μονοσήμαντα σε οικονομικά θέματα, εκτιμούμε ότι παράλληλα πρέπει να δραστηριοποιηθεί και στα κοινωνικά ζητήματα» επισημαίνουν οι 15 βουλευτές.
Προτείνουν συγκεκριμένα, όσα άτομα κατά τα έτη 2009 και 2010 είχαν προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και λόγω ανεργίας έχασαν τη δυνατότητα αυτή, να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα αν το 2011 κάλυψαν τον απαραίτητο αριθμό που απαιτείται από το νόμο.
Την επιστολή υπογράφει ο Γιάννης Αμοιρίδης που είχε και την πρωτοβουλία μαζί με τους Νίκο Ζωίδη, Γιάννη Βλατή, Θανάση Χαντάβα, Ηλία Θεοδωρίδη, Αναστάση Σιδηρόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, Γιώργο Παπαμανώλη, Παύλο Στασινό, Σάββα Εμινίδη, Αφροδίτη Παπαθανάση, Νικόλαο Τσώνη, Βασίλη Τόγια και Δημήτρη Βαρβαρίγο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς το ντόμινο του πολέμου βάζει «φωτιά» στα ελληνικά σούπερ μάρκετ
- Οι …τίτλοι των διαιτητών: Ποιος είναι «εδράκιας», ποιος «καρτάκιας», ποιος «πεναλτάκιας»…
- Ιταλία: Η Μελόνι έχασε το «μαγικό της άγγιγμα» – Απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα η δικαστική μεταρρύθμιση
- Βέροια: Υπό κράτηση ο 20χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης – Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με τον Ε’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
- «Δεν έχουμε τόσα χρήματα» – Η Σίντι Κρόφορντ έδειξε την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς της και προκάλεσε τη χλεύη

