Rally Monte Carlo 2012, 4η μέρα: Νυχτερινός «περίπατος»
Ο Sebastien Loeb διατήρησε χωρίς κανένα πρόβλημα τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή του αγώνα στις βραδινές Ειδικές Διαδρομές. Αντεπίθεση του Petter Solberg με εντυπωσιακούς χρόνους στη μάχη για τη δεύτερη θέση, που φαίνεται να κερδίζει ο Dani Sordo.
Ο Sebastien Loeb πέρασε χωρίς κανένα απρόοπτο τις βραδινές Ειδικές Διαδρομές του Rally Monte Carlo 2012 και ετοιμάζεται το μεσημέρι της Κυριακής (22/01) να κατακτήσει για 6η φορά το διασημότερο ράλι του κόσμου, που ανοίγει την αυλαία του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Οι τέσσερις Ειδικές Διαδορμές της 4ης μέρας του αγώνα ξεκίνησαν με τον Mikko Hirvonen να σημειώνει και πάλι τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη, καταδιώκοντας τον Petter Solberg για την τρίτη θέση στο βάθρο.
Ο Φινλανδός της Citroen μείωσε τη διαφορά στα 22 δευτερόλεπτα, αλλά στην αμέσως επόμενη Ειδική ο Νορβηγός της Ford απάντησε, σημειώνοντας εκείνος τον πρώτο χρόνο. Με αυτή την επίδοση ο «Sol» όχι μόνο πήρε «ανάσα» από τον M. Hirvonen, αλλά πλησίασε και τον δεύτερο Dani Sordo στα 40 δευτερόλεπτα.
Η διαφορά φαινόταν μεγάλη, αλλά κερδίζοντας εντυπωσιακά μία ακόμη Ειδική στη συνέχεια ο Petter Solberg μείωσε τη διαφορά του στα 18 δευτερόλεπτα από τον Ισπανό της ΜΙΝΙ.
Ωστόσο, για τον τερματισμό απομένει μόνο η μικρή Power Stage των 5 χιλιομέτρων το μεσημέρι της Κυριακής και μόνο ένα απρόοπτο μπορεί να κλείσει τη διαφορά των 18 δευτερολέπτων και να στερήσει από τον D. Sordo τη δεύτερη θέση του βάθρου.
Ο Mikko Hirvonen, στο μεταξύ, τελικά έμεινε σχετικά μακριά από τη μάχη του βάθρου, εξαιτίας ενός τετ-α-κε στην πρώτη από τις δύο νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές. Αντίθετα, στην κορυφή ο Sebastien Loeb δεν είχε κανένα πρόβλημα να αυξήσει το προβάδισμά του κατά 20 περίπου δευτερόλεπτα ακόμη από τον D. Sordo.
Ο πρωταθλητής είπε, στο τέλος της ημέρας: «Μας απομένει μόνο μια μικρή Ειδική αύριο, αλλά μέχρι στιγμής η ατμόσφαιρα στις διαδρομές ήταν σπουδαία. Είναι μεγάλη χαρά για μένα ότι βρίσκομαι εδώ και ηγούμαι του αγώνα».
RALLY MONTE CARLO 2012
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 4η ημέρα)
1. Loeb (Citroen) 4:29:12.1
2. Sordo (ΜΙΝΙ) +2:41.6
3. P.Solberg (Ford) +3:00.7
4. Hirvonen (Citroen) +4:05.6
5. Novikov (M-Sport Ford) +6:00.8
6. Delecour (M-Sport Ford) +6:55.7
7. Campana (ΜΙΝΙ) +8:21.3
8. Tanak (M-Sport Ford) +10:27.2
9. Prokop (Czech Ford) +16:06.3
10. Araujo (Araujo ΜΙΝΙ) +16:09.2
auto.in.gr
- Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)
- Η τεχνητή νοημοσύνη επανασχεδιάζει την παιδική ηλικία – Προνομιούχες γενιές ή κενό βασίλειο;
