Δεν μας αιφνιδιάζουν οι υποβαθμίσεις συνεχίζουμε την ίδια πολιτική, λέει η Μέρκελ
Καθόλου αιφνιδιασμένη από το μπαράζ υποβαθμίσεων χωρών της Ευρωζώνης από την Standard & Poor's εμφανίστηκε η Γερμανή καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κομματική συνάντηση στο Κίελο. Είπε ότι η Standard & Poor's είναι «απλά ένας από τους τρεις» Οίκους Αξιολόγησης και τόνισε ότι τώρα θα πρέπει να πάμε πιο γρήγορα μπροστά με δημοσιονομική πειθαρχία. Δεν αιφνιδιαστήκαμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, είπε η Μέρκελ.
Καθόλου αιφνιδιασμένη από το μπαράζ υποβαθμίσεων χωρών της Ευρωζώνης από την Standard & Poor’s δήλωσε η Γερμανή καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κομματική συνάντηση στο Κίελο.
Δήλωσε ότι η Standard & Poor’s είναι «απλά ένας από τους τρεις» Οίκους Αξιολόγησης και τόνισε ότι τώρα θα πρέπει να πάμε πιο γρήγορα μπροστά με δημοσιονομική πειθαρχία.
Δεν αιφνιδιαστήκαμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, είπε η Μέρκελ. «Πιστεύω ωστόσο ότι είναι εξίσου ορατό ότι είμαστε δεσμευμένοι στο δρόμο αυτόν για ένα σταθερό νόμισμα, για δημοσιονομική σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη» πρόσθεσε η Μέρκελ στη διάρκεια κομματικής συνάντησης στο Κίελο.
Πρόσθεσε ότι η Γερμανία μπορεί να στηρίξει τον EFSF και ότι θα πρέπει πλέον να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην εφαρμογή του Μόνιμου Μηχανισμού Διάσωσης αλλά και στη γρήγορη υλοποίηση του Δημοσιονομικού Συμφώνου το οποίο, υποστήριξε, «θα καθησυχάσει τους επενδυτές μετά την υποβάθμιση των εννέα χωρών».
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι η Ευρωζώνη θα σταθεροποιήσει τις οικονομίες της και «θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών». «Η έξοδος από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν μπορεί να μπαίνει σε αμφισβήτηση» τονίζει.
Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός της Γαλλιάς, Φρανσουά Φιγιόν.«Μπορούμε να πούμε ότι ήλθε σε ακατάλληλη στιγμή δεδομένων των προσπαθειών της ευρωζώνης, προσπαθειών που αναγνωρίζουν άλλωστε και οι επενδυτές» τόνισε.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν οι σχέσεις ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία διατήρησε το «ΑΑΑ», ενώ η Γαλλία πλέον βρίσκεται στο «ΑΑ+» με περαιτέρω αρνητικές προοπτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η προειδοποίηση του Καποδίστρια: «Κάντε γρήγορα, δείτε τι γίνεται στη Βενεζουέλα!»
- Γουόρντ: «Δεν ήταν θέμα χρημάτων – αυτό ήταν το καλύτερο για μένα στον Ολυμπιακό» (vid)
- Χειροπέδες σε τρεις 15χρονους για ληστεία σε βάρος γυναίκας – Την έριξαν στο έδαφος για να της πάρουν την τσάντα
- Ολυμπιακός – Όφη: Για το το Betsson Super Cup ζωντανά στο MEGA
- Ινφαντίνο: «Έτσι θα αλλάξει το οφσάιντ, πιο δίκαιο το ποδόσφαιρο με το VAR, να περιοριστούν οι διακοπές στα ματς»
- Συνεργάτης του Έλληνα kickboxer για την άγρια επίθεση στη Σερβία: «Μπήκαν 100 άτομα στο ρινγκ και μας βαρούσαν ανελέητα»
