Θεoφάνια με κακοκαιρία, απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων
Απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας ισχύει από το πρωί της Παρασκευής λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, δυνατούς ανέμους και βροχές αναμένεται το τριήμερο των Φώτων. Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει απότομα από βορρά προς νότο, ενώ το πρωί και τη νύχτα της Κυριακής θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα χιόνια, οι βροχές, οι νεφώσεις και οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας ισχύει από το πρωί της Παρασκευής λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.
Στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα είναι τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αιδηψός-Αρκίτσα και από Κυλλήνη για Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.
Τριήμερο με κακοκαιρία
Με πτώση της θερμοκρασίας, δυνατούς ανέμους και βροχές αναμένεται το τριήμερο των Φώτων. Την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά που βαθμιαία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 10 μποφόρ.
Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει απότομα από βορρά προς νότο, ενώ το πρωί και τη νύχτα της Κυριακής θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα χιόνια, οι βροχές, οι νεφώσεις και οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Βροχοπτώσεις αναμένονται όλο το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Επίσης, οι έντονοι ΒΔ άνεμοι θα πλήξουν περισσότερο το Ιόνιο πέλαγος.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, αλλά με διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών.
- Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον καιρό από την ειδική υπηρεσία του in.gr.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού

