Η Αίτνα ξύπνησε και πάλι, σε επιφυλακή οι αρχές στη Σικελία
Ψηλή στήλη καπνού υψώνεται επάνω από την Αίτνα στη Σικελία, καθώς το ηφαίστειο δίνει από την Τετάρτη ενδείξεις ενεργοποίησης. Μονάδα διαχείρισης κρίσης συγκροτήθηκε στο αεροδρόμιο της Κατάνια για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κατάστασης και να αποφασίσει ενδεχόμενα μέτρα. Προς το παρόν οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά.
Ψηλή στήλη καπνού υψώνεται επάνω από την Αίτνα στη Σικελία, καθώς το ηφαίστειο δίνει από την Τετάρτη ενδείξεις ενεργοποίησης.
Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Κατάνια, εκροή λάβας διαπιστώθηκε στην κορυφή του ηφαιστείου, στο επίπεδο του νοτιο-ανατολικού κρατήρα, με κατεύθυνση της περιοχή της Βάλε ντελ Μπόβε.
Μονάδα διαχείρισης κρίσης συγκροτήθηκε στο αεροδρόμιο της Κατάνια για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κατάστασης και να αποφασίσει ενδεχόμενα μέτρα. Προς το παρόν οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά.
Η στήλη καπνού υψώνεται στα 5.000 μέτρα και κατευθύνεται νοτιο-δυτικά.
Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας δεν έχει καταγράψει σεισμικές δονήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
