Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι
Αιφνιδιαστικά αναχώρησε την Πέμπτη για τις Βρυξέλλες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι χωρίς να έχει καταστεί επί του παρόντος σαφές με ποιους κοινοτικούς αξιωματούχους θα έλθει ενώπιος ενωπίω. Η έκτακτη επίσκεψη στις Βρυξέλλες έρχεται ένα 24ωρο πριν μεταβεί ο Μάριο Μόντι στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ενώ την προσεχή εβδομάδα έχει κλείσει το πρώτο «ραντεβού» του έτους με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Αιφνιδιαστικά αναχώρησε την Πέμπτη για τις Βρυξέλλες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι χωρίς να έχει καταστεί επί του παρόντος σαφές με ποιους κοινοτικούς αξιωματούχους θα έλθει ενώπιος ενωπίω.
Η έκτακτη επίσκεψη στις Βρυξέλλες έρχεται ένα 24ωρο πριν μεταβεί ο Μάριο Μόντι στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ενώ την προσεχή εβδομάδα έχει κλείσει το πρώτο «ραντεβού» του έτους με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι την Παρασκευή, Μόντι και Σαρκοζί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει προωθήσει δρακόντεια μέτρα λιτότητας για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης με νέα φορολογία, συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και περικοπές δαπανών.
Αυτή την εβδομάδα άνοιξε τον «καυτό» φάκελο των εργασιακών σχέσεων έχοντας απέναντί του τα ιταλικά συνδικάτα.
Παρίσι και Βερολίνο πιέζουν την Ιταλία να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στη χώρα και ευρύτερα την Ευρωζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα