Διευκολύνεται η πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο
Την τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών οφειλετών του Δημοσίου προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις με χορήγηση φορολογικής ενημερότητας σε όσους υπαχθούν στη ρύθμιση. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια ΔΟΥ ή Τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές.
Την τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών οφειλετών του Δημοσίου προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις με χορήγηση φορολογικής ενημερότητας σε όσους υπαχθούν στη ρύθμιση.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια ΔΟΥ ή Τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές.
Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:
- Εφάπαξ, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
- Σε 2-12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων.
- Σε 13-24 δόσεις, με απαλλαγή 75% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
- Σε 25-36 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 60% των προσαυξήσεων.
- Σε 37-48 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 45% των προσαυξήσεων.
- Σε 49-60 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 25% των προσαυξήσεων.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια ΔΟΥ ή Τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές.
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορούν να ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην ρύθμιση οφειλετών και μετά την 31η Ιανουαρίου 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
