Έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’
Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία του «Urbi et Orbi» ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία.
Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία του «Urbi et Orbi» ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία.
Μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, είπε: «Μακάρι ο Κύριος να τερματίσει τη βία στη Συρία, όπου ήδη έχει χυθεί πολύ αίμα».
Ο Πάπας κάλεσε ακόμη όλα τα μέλη της κοινωνίας των αραβικών χωρών να συμμετάσχουν με νέα δύναμη στη δημιουργία του μέλλοντός τους.
Επιπλέον, απηύθυνε νέα έκκληση για «αλληλεγγύη» προς τους λαούς στο Κέρας της Αφρικής, οι οποίοι πλήττονται από το λιμό και την ανασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει ιδιαίτερα τους πρόσφυγες.
Παράλληλα, κατήγγειλε την επιθυμία του ανθρώπου να «υποκαταστήσει το Θεό» και «να αποφασίζει τι είναι καλό και τι κακό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Στην κορυφή της τηλεθέασης το βράδυ της Τετάρτης
- Πειραιάς: Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Απάντηση υπουργείου Εξωτερικών σε Τουρκία: Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη
- Πώς ήταν πέρσι η βαθμολογία την 23η αγωνιστική: Η απόλυτη σύγκριση της Super League (pics)
- Στοιβαγμένοι κρατούμενοι και κοριοί στις φυλακές της Κρήτης – Κόλαφος η έκθεση Επιτροπής
- Οι αλλαγές που έρχονται φέτος στη φορολογία εισοδήματος
