
Το Δημόσιο θα κρατήσει το 51% σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, λέει ο Γ. Ανωμερίτης
Κατά της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) τάχθηκε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Ανωμερίτης, προτείνοντας να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του δημοσίου τα λιμάνια και να ενσωματώσουν και υπηρεσίες όπως το λιμενικό και τα τελωνεία.
Κατά της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) τάχθηκε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Ανωμερίτης.
«Περίπου το 96% των λιμανιών στην Ευρώπη είναι δημόσια και μόνο το 4% ιδιωτικά», είπε ο κ. Ανωμερίτης, ο οποίος πρότεινε τα ελληνικά λιμάνια όχι μόνο να παραμείνουν στο δημόσιο αλλά να ενσωματώσουν και άλλες υπηρεσίες όπως τα τελωνεία και το λιμενικό.
Ο κ. Ανωμερίτης δεν διαφώνησε πάντως με την προοπτική να δοθεί η διαχείριση σε ιδιώτες, αναφερόμενος σε μικτά σχήματα με τη συμμετοχή και του δημοσίου.
Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι το δημόσιο θα κρατήσει το 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς, όπως επισήμανε, αυτό αποτελεί και ρητή αναφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ συνολικά υπογράμμισε ότι σε όλα τα λιμάνια, θα πρέπει την πλειοψηφία να έχει το Δημόσιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Η αντιπολίτευση στριμώχνει την κυβέρνηση για τις υποκλοπές – Σε εξέλιξη η συζήτηση για εξεταστική
- Φθιώτιδα: Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον Δομοκό, πλημμύρισαν καλλιέργειες
- Εάν είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 03.00 π.μ. καλό είναι να μην το σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Συντάξεις: Πότε γίνονται οι πληρωμές
- «Επιδημία» από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ευρώπη – Γονόρροια και σύφιλη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ
