Με μεικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Γουόλ Στριτ, με τους δείκτες να ανακάμπτουν «δειλά» μετά από μία συνεδρίαση σε σταθερά αρνητικό έδαφος. Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με την είδηση που κυριάρχησε στις αγορές να ήταν η κίνηση της ΕΚΤ για θωράκιση της ρευστότητας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος με τριετή δάνεια συνολικού ύψους σχεδόν μισού τρισ. ευρώ.

Στην Ευρώπη, ο κλαδικός δείκτης των τραπεζικών μετοχών στον StoxxEurope600 έκλεισε τελικά με υποχώρηση 0,7%, χάνοντας τα κέρδη που είχε καταγράψει στη μέση της συνεδρίασης. Αρνητικά τα πρόσημα και στις περισσότερες μετοχές τεχνολογίας.

Στη Νέα Υόρκη, οι μετοχές που σχετίζονται με την καταναλωτική κίνηση και την ενέργεια κατάφεραν προς το τέλος της συνεδρίασης να γυρίσουν σε «δειλή» άνοδο τον Dow Jones και τον S&P500.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 0,95% και στο Παρίσι ο CAC υποχώρησε κατά 0,82%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 κατέγραψε πτώση 0,55%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε στις 12.0107,74 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%. Ο Nasdaq υποχώρησε 1% ενώ ο S&P500 κατέγραψε άνοδο 0,2%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ