Στα 88 εκατομμύρια ευρώ οι εισπράξεις από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων
Περίπου 88 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα από την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ συνολικά οι εισπράξεις αποτιμώνται σε 1,1 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 339.489 αυθαίρετα. Αν ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας στη χώρα υπάρχουν 3.993.000 νοικοκυριά, σε δηλώσεις αυθαιρέτων έχει προχωρήσει το 8,5% των ελληνικών νοικοκυριών.
Περίπου 88 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα από την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ συνολικά οι εισπράξεις αποτιμώνται σε 1,1 δισ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 339.489 αυθαίρετα. Αν ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας στη χώρα υπάρχουν 3.993.000 νοικοκυριά, σε δηλώσεις αυθαιρέτων έχει προχωρήσει το 8,5% των ελληνικών νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, 694.366.616 ευρώ αναμένεται να καταβληθούν για ρυθμίσεις 67.521 αυθαιρέτων, οι οποίες βρίσκονται σε επεξεργασία.
Οι οφειλές από δηλώσεις που βρίσκονται σε αρχική υποβολή (δηλ. έχει εκδοθεί ή και πληρωθεί παράβολο) ανέρχονται σε 278.980.224 ευρώ και αφορούν 41.678 αυθαίρετα. Από αυτές έχουν, μέχρι στιγμής, εισπραχθεί 21.713.000 ευρώ από παράβολα.
Από τις δηλώσεις σε προσωρινή υπαγωγή (δηλ. έχει εκδοθεί ή και εισπραχθεί η πρώτη δόση) αναμένονται συνολικά 105.249.162 ευρώ και αφορούν 22.590 κτίσματα. Μέχρι στιγμής, έχουν εισπραχθεί 44.208.887 για πρώτη δόση.
Τέλος, 21.781.799 ευρώ έχουν εισπραχθεί για 7.700 αυθαίρετα κτίσματα, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ παραιτήθηκε λόγω έρευνας σχετικής με τον Έπσταϊν
- Moltbook: Το AI φτιάχνει τη δική του κοινωνία και εμείς παρακολουθούμε από απόσταση
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπέτις
- De facto προσάρτηση: Νέα ισραηλινά μέτρα ενισχύουν τον έλεγχο και τους παράνομους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
- Κέρδος έναντι της Τέχνης – Ο Κόπολα παρέμεινε οραματιστής, οι Λούκας και Σπίλμπεργκ «εξαπατήθηκαν»
- Στέγαση: Πόσο επηρεάζει το κόστος της την καθημερινότητά μας – Αριθμοί που δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα
