
Παγιδευμένη με εκρηκτικά επιστολή εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι
Επιστολή παγιδευμένη με εκρηκτικά εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από τη γαλλική αστυνομία. Το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές και οι εγκαταστάσεις δεν υπέστησαν ζημιές. Οι υποψίες στρέφονται κατά ιταλικής οργάνωσης, που είχε στείλει πριν από λίγες ημέρες παγιδευμένη με εκρηκτικά επιστολή στον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.
Επιστολή παγιδευμένη με εκρηκτικά εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από τη γαλλική αστυνομία.
Ο φάκελος έφτασε στην πρεσβεία με παραλήπτη τον Έλληνα πρέσβη, χωρίς αποστολέα, και με προέλευση από την Ιταλία. Οι Αρχές της πρεσβείας τον έκριναν ύποπτο και ειδοποιήθηκε η γαλλική αστυνομία, η οποία προέβη σε ελεγχόμενη έκρηξη από την οποία διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος ήταν παγιδευμένος με εκρηκτική ύλη.
Το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές και οι εγκαταστάσεις δεν υπέστησαν ζημιές.
Η προέλευση του φακέλου από την Ιταλία παραπέπει πιθανώς στη δράση ιταλικής οργάνωσης.
Πριν από τέσσερις ημέρες, η ιταλική οργάνωση FAI ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή φακέλου παγιδευμένου με εκρηκτικά στον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.
Επίσης, την περασμένη Παρασκευή φάκελος-βόμβα τραυμάτισε Ιταλό ανώτατο εφοριακό, όταν εξερράγη στα χέρια του. Την ευθύνη ανέλαβε πάλι η FAI.
Στην επιστολή ανάληψης ευθύνης στον Γιόζεφ Άκερμαν γινόταν λόγος για «τρεις εκρήξεις».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται:
«Σήμερα το πρωί παρεδόθη στην ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι επιστολή με παραλήπτη τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία, χωρίς ένδειξη αποστολέα αλλά με ένδειξη ότι προέρχεται από την Ιταλία.
» Το δέμα αξιολογήθηκε ως ύποπτο και η Πρεσβεία ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλικής Αστυνομίας η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό περιορισμένης ισχύος και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλές και οι εγκαταστάσεις της Πρεσβείας δεν υπέστησαν ζημιές».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ανάλογος εκρηκτικός μηχανισμός είχε εντοπιστεί και εξουδετερωθεί στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.
Το πακέτο παραδόθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε χωρίς να υπάρξουν άλλα προβλήματα στις 27 Δεκεμβρίου. Δέματα με εκρηκτικά είχαν σταλεί από την ιταλική αναρχική ομάδα FAI και σε άλλες πρεσβείες. Από τις επιθέσεις είχαν τραυματιστεί δύο άτομα, από ένα στη πρεσβεία της Χιλής και της Ελβετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Χρυσή Βίβλος του Basketball Champions League: Η Ρίτας σήκωσε την πρώτη κούπα της
- Η εποχή της οικονομικής αβεβαιότητας: 12 τρόποι για να προετοιμαστείτε για την ύφεση
- Έκρηξη σκάφους στο Μαϊάμι μετά από πρόσκρουση σε ξέρα – Τουλάχιστον 15 τραυματίες
- Σκάνδαλο στη Βρετανία: Ιδιοκτήτης ομάδας και ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμούς και σεξουαλική εκμετάλλευση
- The Rip: Αστυνομικοί μηνύουν τους Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον για συκοφαντική δυσφήμιση
- ΑΕΚ – Ρίτας 86-92: Έχασε «δικό» της τρόπαιο στην παράταση η «Ένωση»… (vids)
