
Τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 15 Δεκεμβρίου
Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου καλώντας τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους - μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα κατά των μέτρων της κυβέρνησης.
Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου καλώντας τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους – μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα κατά των μέτρων της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και νέα φορολογικά χαράτσια μέσα από τον προϋπολογισμό του 2012.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται:
«Οι μισθοί μας πλέον μέσα και από τις μειώσεις του νέου μισθολόγιου – φτωχολόγιου, τα απανωτά φορολογικά χαράτσια, τη μείωση του αφορολόγητου και την ακρίβεια, μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.
» Την ίδια στιγμή σχεδιάζονται νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις με πρόσχημα τις αναλογιστικές μελέτες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ασφαλιστικοί φορείς εξαιτίας της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
» Προωθείται η ενοποίηση του ΤΕΑΔΥ με τα άλλα Επικουρικά Ταμεία, με στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του, η μετατροπή του ΜΤΠΥ σε κεφαλοποιητικό – ανταποδοτικό και σχεδιάζονται νέες περικοπές σε κύριες, σε επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.
» Τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΒΑΕ δεν αντιμετωπίζονται.
» Περιορίζονται οι πόροι για τον ΟΠΑΔ, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα η υγειονομική μας περίθαλψη να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο.
» Η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη υλοποιούνται αλλά και εκείνων που θα έρθουν σε εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, είναι υποχρέωση όλων μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια το Artemis II – Αίσιο τέλος για την δεκαήμερη αποστολή
- Ουγγαρία: Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει την οικονομία της εάν εκλεγεί ο Ορμπαν
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή
- Θεσσαλονίκη: Ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδας σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου