Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, λέει o εντεταλμένος της Μέρκελ
«Είμαι από εκείνους που πιστεύουν στο μέλλον» λέει ο Γερμανός υφυπουργός και εντεταλμένος της Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, εκφράζοντας την ελπίδα του πως σε κεντρικό επίπεδο, μεταξύ των υπουργών Ελλάδας και Γερμανίας, θα υπάρξουν αποτελέσματα. «Θέλω να σταλεί το μήνυμα ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, να προχωρήσουμε στη συνεργασία» είπε.
«Είμαι από εκείνους που πιστεύουν στο μέλλον» λέει ο Γερμανός υφυπουργός και εντεταλμένος της Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, εκφράζοντας την ελπίδα του πως σε κεντρικό επίπεδο, μεταξύ των υπουργών Ελλάδας και Γερμανίας, θα υπάρξουν αποτελέσματα.
«Όταν υπάρχει η βούληση βρίσκεται και ο δρόμος. Μερικές φορές λείπουν μόνο μερικές βίδες για να λειτουργήσει η μηχανή» αναφέρει σε συνέντευξή του στα «Νέα».
«Η δική μου συμβολή θα είναι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο» λέει, στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, σε δήμους και περιφέρειες. «Θέλω να σταλεί το μήνυμα ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, να προχωρήσουμε στη συνεργασία. Έχουμε πολλές ελληνογερμανικές ομάδες φιλίας και αυτό το δυναμικό μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε. Είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στα έργα».
Τον Ιανουάριο θα ιδρυθεί ένας σύλλογος για την προώθηση της συνεργασίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης με την Κεντρική Μακεδονία. Ο κ.Φούχτελ καλεί τους Έλληνες δημάρχους να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία, κάνοντας επαφές στη Γερμανία.
«Απλώνουμε το χέρι» λέει ο κ. Φούχτελ «με την αριστοτελική έννοια της φιλίας, την αντιδιαστολή της ανιδιοτελούς φιλίας από τη φιλία του συμφέροντος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
- Eurovision: O ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού
- Η βαθμολογία στη League Phase του Champions League και η θέση του Ολυμπιακού
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ή αυξήσεις ή ελλείψεις
- Γιουβέντους – Πάφος FC 2-0: Οι μαχητικοί Κύπριοι «λύγισαν» από δύο γκολ σε έξι λεπτά (vid)