Αυξήθηκαν κατά 8,93% οι τουριστικές αφίξεις στο εντεκάμηνο του 2011
Αυξημένες κατά 8,93% σε σχέση με πέρσι ήταν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Στη χώρα μας προσγειώθηκαν 11.356.422 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα 10.425.124 άτομα. Τα αεροδρόμια Κω και Ρόδου παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση. Οι ταραχές και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι επηρεάσαν τους τουρίστες, καθώς η Αθήνα είναι ο μόνος προορισμός που παρουσιάζει μείωση στις αφίξεις κατά 3,16%.
Αυξημένες κατά 8,93% σε σχέση με πέρσι ήταν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ.
Συνολικά, προσγειώθηκαν στη χώρα μας 11.356.422 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα 10.425.124 άτομα.
Τα αεροδρόμια Κω και Ρόδου παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση με ποσοστά αύξησης 22,52% και 22,27% αντίστοιχα.
Ωστόσο, οι ταραχές και τα επεισόδια που σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο κέντρο της Αθήνας, φαίνεται ότι επηρεάσαν τους τουρίστες, καθώς η Αθήνα είναι ο μόνος προορισμός που παρουσιάζει μείωση στις αφίξεις κατά 3,16%.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως εάν από όλα τα αεροδρόμια αφαιρεθεί η Αθήνα, η αύξηση στις τουριστικές αφίξεις αγγίζει το 13,55%.
Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας οι αυξήσεις των αφίξεων παρατηρήθηκαν κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες και όχι Ιούλιο και Αύγουστο.
Για παράδειγμα, στη Σαντορίνη, ο τουρισμός αυξήθηκε περισσότερο τον μήνα Απρίλιο (κατά 41%), όπως και στην Κέρκυρα (κατά 75,18%).
Για τη Θεσσαλονίκη ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις τουριστών ήταν ο Ιούνιος με ποσοστό αύξησης 35,36%.
Ο Απρίλιος συνολικά ήταν ο μήνας με τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστικών αφίξεων σε σχέση με το 2010 (20,50%), ενώ τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο και το Νοέμβριο σημειώθηκε πτώση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιολάντα: «Υπήρχε μυρωδιά σαν γκάζι» – Πάνω από 25 εργαζόμενοι κατέθεσαν για επίμονη οσμή πριν την έκρηξη
- Δένδιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ταυτοτικό στοιχείo και απόδειξη της ιστορικής μας συνέχειας
- Μια μπάλα εμπνευσμένη από πολεμίστριες
- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «προστατεύει» τη Μόνα Λίζα και όχι τα θύματα του Έπσταϊν
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στη Φλώρινα- Εννέα συλλήψεις
- Αντιδράσεις με τη διαφήμιση της Σερένα Γούιλιαμς με ένεση φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας (vids)

