Στα 36,25 δισ. ευρώ ο δανεισμός των τραπεζών μέσω του μηχανισμού ELA
Ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) της ΤτΕ, συνεχίστηκε τον Οκτώβριο και στα τέλη του μήνα ανερχόταν στα 36,25 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο οι τράπεζες άντλησαν μέσω του μηχανισμού 9,69 δισ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα ωστόσο καταγράφεται μείωση κατά 3,46 δισ. ευρώ του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.
Ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) της ΤτΕ, συνεχίστηκε τον Οκτώβριο και στα τέλη του μήνα ανερχόταν στα 36,25 δισ. ευρώ, από 26,6 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο οι τράπεζες άντλησαν μέσω του μηχανισμού 9,69 δισ. ευρώ. Ωστόσο η ΤτΕ δεν έδωσε πληροφορίες για τα ονόματα των τραπεζών που έκαναν χρήση του μηχανισμού.
Τον ίδιο μήνα ωστόσο καταγράφεται μείωση κατά 3,46 δισ. ευρώ του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.
Δηλαδή το συνολικό ποσό των δανείων της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες υποχώρησε στο τέλος Οκτωβρίου στα 74,34 δισ. ευρώ από 77,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.
Η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω ακριβώς του αποκλεισμού τους από τις αγορές κεφαλαίων, οι οποίες δεν εμπιστεύονται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μιας χώρας που αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση χρέους.
Ενδεικτικό είναι ότι στο τέλος του 2010 ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ έφτανε τα 97,67 δισεκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
