Πέρε Φάουρα: Ο Χορευτής και η Κάμερα
Έτος παραγωγής: 2009
Διάρκεια: 22′ Χρησιμοποιώντας στα έργα του την θεωρητική έρευνα και συμπληρωματικά όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα οπτικοακουστικά μέσα. Με μινιμαλιστικό τρόπο και χιούμορ σκιαγραφεί τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο κοινό και τους ερμηνευτές, ανάμεσα στη φυσική και την τεχνολογική παρουσία και απουσία.
Στο ντοκιμαντέρ για τον Φάουρα εκτός από τον ίδιο πρωταγωνιστούν και τα δύο έργα που παρουσίασε στο 14o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, στις 18-27 Ιουλίου του 2008. Το «StripteaSeS», το πρώτο έργο που ήταν ανάθεση του Φεστιβάλ Χορού περιστρέφεται γύρω από το θέμα της επιθυμίας, αλλά και την αποδόμηση της έννοιας του στριπτήζ.
Στο δεύτερο έργο, «This is a picture of a person I don’t»/Αυτή είναι η εικόνα κάποιου που δεν γνωρίζω, ο Φάουρα αναφέρεται στη μοναξιά του ερμηνευτή πάνω στη σκηνή, παίζοντας με τη βοήθεια του βίντεο με το χρόνο και το χώρο.
Ο λόγος και η κίνηση του Φάουρα πλαισιώνεται από ξένους θεωρητικούς του χορού όπως ο Jeroen Fabious (Δραματουργός, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Χορογραφίας στη Σχολή Θεάτρου του Άμστερνταμ), η Zeynep Gunduz (Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ στο χορό και την ψηφιακή τεχνολογία) και η Κωνσταντίνα Γεωργέλου (Υποψήφια Διδάκτωρ Θεωρίας των Παραστατικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης), που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και τη συζήτηση για το Χορό και την Τεχνολογία που διοργανώθηκε παράλληλα με το φεστιβάλ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Μιλούν επίσης: η Βίκυ Μαραγκοπούλου (Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) και η Ελληνίδα χορεύτρια Σάνια Στριμπάκου που συμμετείχε στο project StripteaSeS.
- Ο… παγκίτης Κωνσταντέλιας των 109 λεπτών, μια παλιά «αλητεία» και η καταστροφική «αρχή της παλαιότητας»
- Πέθανε η Μαρινέλλα – Η ανακοίνωση της οικογένειας
- «Kennedy» – Δείτε τον Μάικλ Φασμπέντερ στον ρόλο του Τζο Κένεντι
- Ο Τσίπρας στη Λαμία απέναντι σε «μια κυβέρνηση καταστροφική για την κοινωνία, βουτηγμένη στη διαφθορά»
- Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ
- Κολοσσός Ρόδου – Άρης Betsson 92-96: Με σούπερ δίδυμο Νουά και Αντετοκούνμπο οι «κίτρινοι» (vid)
