Χριστόφιας και Έρογλου καλούν σε δείπνο τον Αλ.Ντάουνερ στο χωριό της συνύπαρξης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου αποφάσισαν να προσκαλέσουν σε δείπνο τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και τους συνεργάτες του, στις 5 Ιανουαρίου 2012. Οι δύο ηγέτες συνεχίζουν τις συνομιλίες τους για το θέμα της διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών. Όσο για το δείπνο, θα γίνει στο χωριό Πύλα, όπου συνυπάρχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου αποφάσισαν να προσκαλέσουν σε δείπνο τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και τους συνεργάτες του, στις 5 Ιανουαρίου 2012.
Η πρόσκληση έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού το δείπνο θα δοθεί στο χωριό Πύλα στην επαρχία Λάρνακας , στο οποίο συνεχίζουν να ζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
{{{ map }}}
Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια μακρά και ζωντανή συζήτηση για το θέμα της διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών και πρόσθεσε πως «η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί πάλι την Πέμπτη στις 10 το πρωί, όταν οι ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καθοριστεί».
Διευκρίνισε ότι μετά την Πέμπτη το πρωί, θα υπάρξουν συναντήσεις και το «σχέδιο» όπως εξήγησε, θα είναι «οι ηγέτες να συναντιούνται περισσότερο ή λιγότερο κάθε Δευτέρα μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου».
Αυτό, συνέχισε, ο κ. Ντάουνερ, πιθανόν να διαφοροποιείται κατά καιρούς από τις καταστάσεις αλλά αυτή, σημείωσε, είναι η πρόθεση σε αυτό το στάδιο.
Πάντως , δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Χριστόφιας και Έρογλου στη χθεσινή συνάντηση τους ανέγνωσαν ένα έγγραφο για την εκ περιτροπής προεδρία και επιβεβαίωσαν τις διαφωνίες τους στην πρόταση Χριστόφια, οι οποίες αφορούν στην υιοθέτηση ή μη της σταθμισμένης ψήφου.
Συζήτηση δεν έγινε, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν οποιαδήποτε σχόλια στα έγγραφα των δύο ηγετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Παντελεήμονας: Στο νοσοκομείο ανήλικος με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο
- ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» είναι νίκη της Δημοκρατίας, ήττα της ακροδεξιάς
- Μέση Ανατολή: Με πτήσεις τσάρτερ 200.000 δολαρίων και ατέλειωτες ώρες στον δρόμο φεύγουν οι πλούσιοι
- Νέα ζωή για τον οικισμό Μεσοχωρίου
- Εξομολόγηση-σοκ πρώην παίκτη της Premier League για τον εθισμό στα ναρκωτικά: «Μου προκάλεσε δυστυχία»
- Δωρεάν επικοινωνία σε Έλληνες στη Μέση Ανατολή – Έκτακτα μέτρα από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
