Άρχισε η δίκη για το προσβλητικό εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού FOCUS
Ξεκίνησε την Τρίτη η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού «Focus», που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης να χαρακτηρίζει τους Έλληνες «απατεώνες».
Ξεκίνησε την Τρίτη η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού «Focus», που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλουνα κάνει άσεμνη χειρονομία με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης να χαρακτηρίζει τους Έλληνες «απατεώνες».
Από τους συνολικά 13 Γερμανούς κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι επτά, στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι το δικαστήριο αποφάσισε τον διαχωρισμό της υπόθεσης.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασαν την άποψη ότι το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι έχει ενοχλητικό περιεχόμενο και ότι το όλο θέμα αφορά το πλαίσιο ελευθερίας του Τύπου.
Ο εκ των μηνυτών Θ.Φραγκάκης ωστόσο υποστηρίζει, πως το επίμαχο δημοσίευμα ήταν «μεθοδευμένο και κατάπτυστο» και «ισοπέδωνε τα πάντα».
Υποστηρίζει επίσης ότι στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου «χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες απατεώνες».
Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι οποίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Σουπιές με ρεβύθια
- Λιγότερο από το 5% των σπανίων παθήσεων έχει θεραπεία
- Σκότωσαν τους κακοποιητές τους μετά από χρόνια βίας – Πώς ένας νέος νόμος στην Οκλαχόμα τις δικαιώνει
- ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης: Το προεκλογικό δίλημμα «σταθερότητα ή χάος» μετεξελίσσεται σε «Δεξιά ή Αριστερά»
- Τέμπη: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα, για τα 3 χρόνια από το πολύνεκρο δυστύχημα
- Κούβα: Σκιές «εισβολής» πάνω από την Αβάνα




