Ακριβά πλήρωσε το Βέλγιο για να αντλήσει 2 δισ. ευρώ σε δημοπρασίες ομολόγων
Το Βέλγιο άντλησε περίπου 2 δισ. ευρώ κατά την τελευταία δημοπρασία μακροπρόθεσμων ομολόγων, με επιτόκιο, ωστόσο, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία που είχε κάνει, όπως ανακοίνωσε η βελγική υπηρεσία διαχείρισης του χρέους. Στην αισθητή αύξηση του κόστους δανεισμού συνέβαλε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησής του από την S&P την Παρασκευή.
Το Βέλγιο άντλησε περίπου 2 δισ. ευρώ κατά την τελευταία του έτους δημοπρασία μακροπρόθεσμων ομολόγων, με επιτόκιο, ωστόσο, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία που είχε κάνει, όπως ανακοίνωσε η βελγική υπηρεσία διαχείρισης του χρέους.
Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες άντλησαν 165 εκατ. ευρώ από ομόλογα λήξεως το 2018 με απόδοση στο 5,462%. Η προσφορά καλύφθηκε 5,89 φορές
Επίσης αντλήθηκαν 450 εκατ. ευρώ για ομόλογα λήξεως το 2021 με απόδοση στο 5,659% από 4,372% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία τον Οκτώβριο. Η προσφορά καλύφθηκε 2,59 φορές.
Από τα ομόλογα λήξεως το 2035, το Βέλγιο άντλησε 530 εκατ. ευρώ με απόδοση στο 5,774%. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,58 φορές.
Τέλος το Βέλγιο άντλησε 860 εκατ. ευρώ σε ομόλογα λήξεως τον Μάρτιο του 2041 με απόδοση στο 5,784%. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,44 φορές.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Standard and Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του Βελγίου κατά μία βαθμίδα με αρνητικές προοπτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αθήνα SOS
- Βουλή: Η ψήφος των αποδήμων στην Ολομέλεια – Την Πέμπτη η ονομαστική ψηφοφορία
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 0-1: Ήττα-σοκ για τη «Βασίλισσα» και στο -4 από την κορυφή
- Παλαιστίνη: Σκοτώθηκαν δύο αδέλφια σε επίθεση Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη
- Απέπλευσαν οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» για την Κύπρο
- Δεύτερη προσαγωγή για φερόμενη κατασκοπεία στην Κρήτη – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τούρκος υπήκοος