Απεβίωσε ο κινηματογραφιστής Ντίνος Κατσουρίδης
Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν, ο σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ Ντίνος Κατσουρίδης. Τον τελευταίο καιρό η υγεία του ήταν ταλαιπωρημένη, καθώς έπασχε από καρκίνο. Ο Ντίνος Κατσουρίδης απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.
Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν, ο σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ Ντίνος Κατσουρίδης. Τον τελευταίο καιρό η υγεία του ήταν ταλαιπωρημένη, καθώς έπασχε από καρκίνο.
Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η σύζυγος του σκηνοθέτη, Ισαβέλλα Μαυράκη.
Ο Ντίνος Κατσουρίδης απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.
Η πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση με τον κινηματογράφο, είναι ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου, Πικρό Ψωμί.
Στη συνέχεια και για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα βρεθεί στην Φίνος Φιλμ όπου, ως οπερατέρ και φωτογράφος πλατό, θα δουλέψει σε 21 συνολικά ταινίες και θα συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου εκείνης της εποχής: Tζαβέλλας, Σακελλάριος, Aυλωνίτης, Λογοθετίδης, Σταυρίδης.
Προτού περάσει ο ίδιος στην σκηνοθεσία το 1960, ο Κατσουρίδης δούλεψε ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ σε πολλές ταινίες ανάμεσά τους οι Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας, Η ωραία των Αθηνών, Το αμαξάκι και Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο.
Aπό το 1970 μέχρι το 1982 ο Ντ.Κατσουρίδης σκηνοθέτησε τον Θανάση Βέγγο σε εννέα ταινίες, με πιο χαρακτηριστική το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;».
Είχε αναλάβει διεύθυνση φωτογραφίας στο Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη και το μοντάζ στο Όλα είναι δρόμος -πάλι του Βούλγαρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442