
Βοήθεια σε τρόφιμα και όχι ανθρωπιστικές διαδρομές έχουν ανάγκη οι Σύροι, λέει ο ΟΗΕ
Περίπου 1,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΟΗΕ και πρόσθεσε πως η ιδέα των ανθρωπιστικών διαδρόμων που προωθεί η Γαλλία δεν δικαιολογείται σε αυτό το στάδιο.
Περίπου 1,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΟΗΕ και πρόσθεσε πως η ιδέα των ανθρωπιστικών διαδρόμων που προωθεί η Γαλλία δεν δικαιολογείται σε αυτό το στάδιο.
«Η αύξηση των αναγκών (σε τρόφιμα) οδήγησαν την Ερυθρά Ημισέληνο να ζητήσει συμπληρωματική βοήθεια σε τρόφιμα για τις ανάγκες 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων» τόνισε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Αμος.
Σύμφωνα με την ίδια, περίπου τρία εκατομμύρια Σύροι -σε έναν πληθυσμό 20,5 εκατομμυρίων-πλήττονται από τη βίαιη καταστολή του καθεστώτος.
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακριβώς της ανάγκες του συριακού λαού» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως για την εφαρμογή της πρότασης της Γαλλίας για την δημιουργία διαδρόμων πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα των αναγκών σε κάθε περιοχή της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)



