Για κατασκοπεία θα δικαστεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ
Με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση παραπέμπεται να δικασθεί τους επόμενους μήνες υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ. Είναι η πρώτη φορά που ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ κατηγορείται για αυτό το αδίκημα τα τελευταία χρόνια.
Με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση παραπέμπεται να δικασθεί τους επόμενους μήνες υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ. Είναι η πρώτη φορά που ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ κατηγορείται για αυτό το αδίκημα τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, με βούλευμα που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011 το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών φέρεται ότι παρακράτησε παρανόμως και έκανε αποκλειστική χρήση απορρήτων εγγράφων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους. Από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος μιλά για σκευωρία σε βάρος του και για ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες.
Διοικητικά στελέχη της ΕΥΠ, μετά την μετάθεσή του από την συγκεκριμένη υπηρεσία, ζήτησαν από τον ίδιο να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των εγγράφων που είχε στον φοριαμό του. Εκείνος φέρεται να τους ανέφερρε -όπως μνημονεύεται στα σχετικά δικαστικά έγγραφα- ότι «δεν κατείχε αρχεία της υπηρεσίας του και ό,τι βρισκόταν στις ντουλάπες και στο γραφείο του αφορούσαν προσωπικά του έγγραφα και έγγραφα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της ΕΥΠ».
Ο νομικός εκπρόσωπος του υπαλλήλου της ΕΥΠ, δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, ανέφερε ότι «οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και το κατηγορητήριο ασθενές, που θα καταπέσει στην ακροαματική διαδικασία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Κατατέθηκε επίσημα η αίτηση για παράρτημα στην Αθήνα
- «Οι Αθώοι»: Νέο συγκλονιστικό επεισόδιο απόψε στο MEGA
- Άννα Βίσση: Oι νέες φωτογραφίες από το ταξίδι στην Αίγυπτο
- Αιγάλεω: Βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του φορτηγού που σάρωσε Ι.Χ. και τραυμάτισε τρεις
- Capital Tankers : Ιστορικό ρεκόρ άντλησης κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο του Όσλο
- Πένθος στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Μιχάλης Βουτσαράς
