
Οκτώ συλλήψεις για επεισόδια στη ΔΕΗ Καλλιθέας
Επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, διαμαρτυρόμενοι για το τέλος ακινήτων και για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ.
Επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.
Μέλη του κινήματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων, αλλά και για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο του Χολαργού που τελούσε υπό κατάληψη.
Όπως καταγγέλλουν, μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα όταν οι συγκεντρωθέντες αποχωρούσαν, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, τα οποία τους περικύκλωσαν και τους έσπρωξαν με τις ασπίδες τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των 30-40 ατόμων εισήλθαν στο κατάστημα της ΔΕΗ, «ασκώντας βία προς τους υπαλλήλους, καθώς και σε πολίτες, τους οποίους προέτρεπαν να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, διακόπτοντας την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και προκαλώντας φθορές στα γραφεία του κτιρίου».
Επίσης σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τραυματίσθηκαν δύο υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και μία πελάτης του καταστήματος.
Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα, για τα οποία σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διέγερση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητη σωματική βλάβη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
