Yποβάθμιση οκτώ ιταλικών τραπεζών από την Fitch
Σε υποβάθμιση οχτώ ιταλικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, με αρνητικές προοπτικές (αρνητικό outlook). Όπως αναφέρει, η υποβάθμιση αντανακλά τους κινδύνους που προκύπτουν από την μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών εξαιτίας της πτώσης των επιτοκίων, της αύξησης του κόστους χρηματοδότησης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι αρνητικές δε προοπτικές αντανακλούν την άποψη του οίκου ότι το λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω. Άλλωστε η Fitch πιστεύει ότι «η Ιταλία βρίσκεται ήδη σε ύφεση».
Σε υποβάθμιση οχτώ ιταλικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, με αρνητικές προοπτικές (αρνητικό outlook), την ίδια ημέρα που η Ιταλία πλήρωσε σε δημοπρασία το υψηλότερο επιτόκιο από τον Αύγουστο του 1997.
Η Fitch αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η υποβάθμιση των ιταλικών τραπεζών αντανακλά τους κινδύνους που προκύπτουν από την μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών εξαιτίας της πτώσης των επιτοκίων, της αύξησης του κόστους χρηματοδότησης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη του οίκου ότι το λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, λόγω των αυξημένων κινδύνων επιβράδυνσης στις αγορές.
Τον Οκτώβριο του 2011 η Fitch υποβάθμισε απότομα την αξιολόγηση της Ιταλίας κατά πολλές βαθμίδες. Όπως τονίζει ο Οίκος, η Fitch πιστεύει ότι «η Ιταλία βρίσκεται ήδη σε ύφεση».
Τον ίδιο καιρό η Fitch είχε επίσης υποβαθμίσει τις πέντε μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες.
Αναλυτικά, οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν σήμερα (Παρασκευή) είναι οι Banca Popolare di Sondrio, Credito Emiliano, Banca Popolare dell’ Emilia Romagna, Banca Popolare di Milano, Credito Valtellinese, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza και Banca Popolare dell’ Etruria e del Lazio.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκαριόλο: «Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό αδικηθήκαμε με καθοριστικό τρόπο»
- Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη Βέροια – «Το κινητό της 24χρονης ίσως δείξει τους δράστες»
- Ντόρσεϊ: «Έχουμε παίξει 7 ματς σε 14 ημέρες – Παίρνω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται»
- Κώστας Κοσμίδης: Και δεύτερη ΕΔΕ για τον θάνατο του μοντέρ του Mega
- Ολέθριο kiss cam: «Με κορόιδεψε, με κατέστρεψε» λέει η γυναίκα του σκανδάλου των Coldplay
- UEFA Ranking: Πως μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στη 10η θέση με την ΑΕΚ και τι σημαίνει

