Το «Άστρο των Χριστουγέννων» επιστρέφει στο Ψηφιακό Πλανητάριο
Μία γνωστή ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια θα παρουσιάσει και φέτος το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την περίοδο των Χριστουγέννων 2011 και την Πρωτοχρονιά του 2012. Πρόκειται για το «Άστρο των Χριστουγέννων», που υπόσχεται να γεμίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με το εορταστικό πνεύμα.
Μία γνωστή ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια θα παρουσιάσει και φέτος το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την περίοδο των Χριστουγέννων 2011 και την Πρωτοχρονιά του 2012. Πρόκειται για το «Άστρο των Χριστουγέννων», που υπόσχεται να γεμίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με το εορταστικό πνεύμα.
Η παράσταση διερευνά, με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα σχετικά με το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό.
Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η πεποίθηση του Κέπλερ πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;
Ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Παναγιώτης Σιμόπουλος, την μουσική ο Μπάμπης Μπλαζουδάκης και τα Animation ο Γιάννης Βαμβακάς. Αφηγητές είναι ο Χρήστος Σιμαρδάνης και ο Κώστας Σεραφειμίδης, ενώ το κείμενο για τον οδηγό της παράστασης έγραψε ο διευθυντής του Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442