Μια plug-in εκδοχή του Cruze φαίνεται να ετοιμάζει η Chevrolet, όπως άφησε να εννοηθεί στέλεχος της αμερικανικής φίρμας, σε μια κίνηση που δείχνει λογικό επόμενο δεδομένης της επιτυχίας του Volt.

Αναλυτικότερα, ο Jim Federico, επικεφαλής μηχανικός στη GM για τα μικρά, τα supermini και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου δήλωσε σε συνέντευξή του στον αμερικανικό Τύπο ότι: «…το Volt θα είναι πάντα ένα plug-in ηλεκτροκίνητο μοντέλο, η προσθήκη ενός Cruze Plug-in Hybrid θα εμπλουτίσει τη γκάμα καθιστώντάς την πληρέστερη καθώς θα έχει διαφορετικό κινητήρα».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα -ανεπίσημες- πληροφορίες η φιλικότερη προς το περιβάλλον εκδοχή του Cruze θα υιοθετήσει ένα μηχανικό σύνολο αντίστοιχο του Toyota Prius Plug-in Hybrid, συνδυάζοντας τη λειτουργία βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα o οποίος θα αντλεί την ισχύ του από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα, ο τρόπος λειτουργίας του μηχανικού συνόλου δεν πρόκειται να μιμηθεί αυτόν του Volt, δίνοντας τον πρώτο λόγο στον συμβατικό κινητήρα του αυτοκινήτου με τον ηλεκτροκινητήρα να λειτουργεί επικουρικά.

auto.in.gr