«Tungsten» και «Ξεναγός»: δύο ταινίες, μία προβολή
| Video-συνέντευξη: Δύο νέοι σκηνοθέτες εξιστορούν στο in.gr την «ατέλειωτη» περιπέτεια του να κάνεις σινεμά |
Μην ξεχνάτε επίσης ότι την Τετάρτη 23/11 -μία μέρα δηλαδή πριν την «έξοδο» των ταινιών στις αίθουσες- γίνεται μια συναυλία-πάρτι στο 6 DOGS με Berlin Brides και Gloire Carton. Το event ξεκινά στις 22.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη!
Δύο πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες με δύο ταινίες για την Αθήνα…
«Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κάθε σκηνοθέτη είναι ένα τεράστιο ταξίδι. Κι όταν αυτό το ταξίδι γίνεται ως ανεξάρτητη παραγωγή, είναι εγγυημένη περιπέτεια. Το «Tungsten» και «Ο ξεναγός» είναι δύο ταινίες που ολοκληρώθηκαν ενάντια στις ίδιες δυσκολίες και με εφόδια την ίδια πίστη και γενναιόδωρη προσφορά ενός συνόλου δημιουργικών ανθρώπων.
Πέρα από τις συνθήκες παραγωγής, οι δύο ταινίες μοιράζονται κι έναν χαρακτήρα: την Αθήνα. Είναι δύο ταινίες για δύο τελείως διαφορετικές όψεις της ίδιας πόλης. Η κοινή διανομή τους είναι ένας διάλογος για την Αθήνα, για τα διαφορετικά της πρόσωπα, τα προβλήματά της και την αστείρευτη γοητεία της. Πάνω απ’ όλα όμως η κοινή έξοδος στις αίθουσες αποτελεί την φυσική συνέχεια της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας με την οποία γίνανε οι ταινίες στο στάδιο της διανομής τους».
Γιώργος Γεωργόπουλος
Μαυροειδής Ζαχαρίας
| Κλικάρετε στις αφίσες και μάθετε λεπτομέρειες για τις ταινίες |
«Δεν γίνονται όλα με λεφτά βρε παιδιά!» λένε οι Τάσος Νούσιας και Όμηρος Πουλάκης – διαβάστε τη συνέντευξη, δείτε το βίντεο.
- Πέντε συλλήψεις για οπαδικό επεισόδιο στον Άγιο Δημήτριο τον περασμένο Δεκέμβριο – Βρέθηκαν σφαίρες και 300.000 ευρώ
- ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: Διακοπή στο 20΄ και συγκίνηση για τον οπαδό που έχασε τη ζωή του στην Καλαμαριά
- Χωρίς δουλειά τις Παρασκευές – «Διαγράφοντας» το 40ωρο εργασίας
- Ο Μπέντζαμιν Σέσκο είναι ο νέος… Σόλσκιερ
- Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 5-2: Ασταμάτητοι οι «μπλαουγκράνα» στο δρόμο προς τον τίτλο
- Μπραντ Πιτ: Μετά τη Νέα Μάρκη, χολιγουντιανή απόβαση στο Λαύριο για το The Riders – Τελευταία στάση


