
Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποχωρεί το ευρώ
Στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων υποχώρησε την Τετάρτη το ευρώ, καθώς η κρίση χρέους επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς στον πυρήνα της Ευρωζώνης, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ότι η ζώνη αντιμετωπίζει μία «πραγματικά συστημική κρίση». Ωστόσο, οι απώλειες περιορίσθηκαν μετά τις φήμες για παρέμβαση της ΕΚΤ με μαζικές αγορές ευρωπαϊκών, κυρίως ιταλικών και ισπανικών- ομολόγων.
Στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων υποχώρησε την Τετάρτη το ευρώ, καθώς η κρίση χρέους επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς στον πυρήνα της Ευρωζώνης, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ότι η ζώνη αντιμετωπίζει μία «πραγματικά συστημική κρίση».
Ωστόσο, οι απώλειες περιορίσθηκαν μετά τις φήμες για παρέμβαση της ΕΚΤ με μαζικές αγορές ευρωπαϊκών, κυρίως ιταλικών και ισπανικών- ομολόγων.
Συγκεκριμένα, το ευρώ κατρακύλησε έως τα 1,3429 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Οκτωβρίου, ενώ αργότερα ανέκαμψε στα 1,3502 δολάρια (-0,3%).
Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διολίσθησε μέχρι τα 103,83 γεν, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στα 103,83.
Το ευρώ έχει χάσει το 1,5% της αξίας του το τελευταίο εξάμηνο, έναντι των νομισμάτων των 10 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Το γεν έχει σημειώσει κέρδη 7,5% και το δολάριο 3,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ