Ακύρωση στην πράξη του «κατάπτυστου νόμου» για το τέλος ακινήτων, προανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Θέση μάχης παίρνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, καθώς φθάνουν στους καταναλωτές οι λογαριασμοί με το τέλος ακινήτων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ξεκαθάρισε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ότι ο «κατάπτυστος νόμος» θα ακυρωθεί στην πράξη. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους, ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα. Σχολιάστε...
Θέση μάχης παίρνει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, καθώς φθάνουν στους καταναλωτές οι λογαριασμοί με το τέλος ακινήτων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ξεκαθάρισε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ότι ο «κατάπτυστος νόμος» θα ακυρωθεί στην πράξη.
Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους, σημειώνοντας πως εφόσον ο πολίτης έχει το αποδεικτικό της εφορίας, θα πρέπει να ακυρώνεται η προηγούμενη εντολή και να βγαίνει νέα από τη ΔΕΗ.
Ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επισήμανε πως όπου κόβει το ρεύμα υπάλληλος της ΔΕΗ, υπάρχουν οδηγίες να μην προχωρά σε διακοπή σε κατοικίες φτωχών και ανέργων – κάτι που αποδεικνύεται από το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σε περίπτωση, όπως στην Αθήνα, τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αναλαμβάνουν εργολάβοι, τότε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για κάθε σπίτι φτωχού ή ανέργου.
Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι αυτό που σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ είναι παράνομο, ωστόσο επισήμανε πως δεν είναι λιγότερο παράνομο ή απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει κάποιος που δεν έχει. Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη κι όχι να βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα

