«Η κοινωνία αλλάζει, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα κόμματα» δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος
Την άποψη ότι όσο η κοινωνία γίνεται πιο πολύπλοκη, είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα κόμματα δεν είναι αιώνια. Σχετικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου, τόνισε ότι στοίχημά της είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, «τουλάχιστον όσων θέλουν να κερδηθούν».
Την άποψη ότι όσο η κοινωνία γίνεται πιο πολύπλοκη, είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα κόμματα δεν είναι αιώνια.
Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έως ότου τελικά επιλεγεί ο κ. Παπαδήμος, σημείωσε ότι υπάρχει σύγχυση στην κοινωνία, όμως εξέφρασε την ελπίδα να μπορεί κάποτε ένας πολιτικός να διασχίσει την πλατεία Συντάγματος χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
Αφησε μάλιστα αιχμές και για κόμματα που κινούνται εντός του Κοινοβουλίου ότι ενθαρρύνουν αυτές τις συμπεριφορές.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει το έργο της νέας κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η προσπάθεια.
Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα στηρίξει και εκείνος τη νέα κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.
Σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιθώρια για δημοσιονομικές ελαφρύνσεις.
Για τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι ο ίδιος δεν θέτει θέμα ηγεσίας, αλλά υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετοί εν δυνάμει πρόεδροι.
«Εγώ δεν θέτω τέτοιο θέμα, αλλά σας υπενθυμίζω ότι υπάρχουν οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ».
Σε ερώτηση για το θέμα του δημοψηφίσματος, υπενθύμισε ότι ο ίδιος το είχε προτείνει από την 21η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το χαρακτήρισε λάθος, εξηγώντας ότι θα ετίθετο στους πολίτες ένα δύσκολο και περίπλοκο ερώτημα.
«Ας μην ξεχνάμε ότι τα δημοψηφίσματα είναι ανάθεμα στην ΕΕ» τόνισε.
Εξήγησε ότι τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο Πεκίνο, όπου έκλεισε σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας με την κινεζική ηγεσία σε πολλούς τομείς.
Τέλος, επανέλαβε ότι ετοιμάζει το βιβλίο του με τίτλο «Όλοι μαζί τα φάγαμε»…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 1-1: Στις καθυστερήσεις γλίτωσαν τη γκέλα οι «γλάροι»
- Τέλος το κρυφτό: Τζίτζι Χαντίντ και Μπράντλεϊ Κούπερ στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη
- Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού – Ταυτοποιήθηκε 39χρονος δράστης
- Ενώσεις Καταναλωτών: Ως 20% ευρώ ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 110-66: Εύκολη νίκη των «πράσινων» με εμφάνιση-ρεκόρ του Ρογκαβόπουλου (vid)
- Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η γραμμή των τρένων στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι – Λάρισα


