Νεκροί τουλάχιστον 20 ανθρακωρύχοι στην Κίνα
Τουλάχιστον 20 εργάτες σκοτώθηκαν από έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής Σιζόνγκ στην οποία βρίσκεται το ορυχείο. Άλλοι 23 έχουν παγιδευτεί και τα συνεργεία διάσωσης επιχειρούν να τους απεγκλωβίσουν.
Τουλάχιστον 20 εργάτες σκοτώθηκαν από έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής Σιζόνγκ στην οποία βρίσκεται το ορυχείο.
Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να διασώσουν 23 ακόμα ανθρακωρύχους που παραμένουν παγιδευμένοι.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, δεν είναι σαφές πόσοι ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ορυχείο τη στιγμή της έκρηξης.
Περίπου 30 πυροσβέστες, 100 επαγγελματίες διασώστες και σχεδόν 300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Τον περασμένο χρόνο 2.433 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, πάνω από έξι καθημερινά, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι νεκροί ανθρακωρύχοι είναι πιθανότατα πολύ περισσότεροι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Μπετονιέρα παρέσυρε πεζή στη Νέα Ιωνία – Στο νοσοκομείο η γυναίκα
- Η όπερα Last Days δεν κοιτάει τη ζωή αλλά τον μύθο και τους δαίμονες του Κερτ Κομπέιν
- Πρωτοχρονιά στο μεγάλο Λιμάνι
- Απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην Άνω Πεύκη
- Επίσημο: Τέλος από τον Πανιώνιο ο Ζούρος
- Κρήτη: Συναγερμός για φωτιά σε εργοτάξιο ξενοδοχείου στον Ανισαρά
