Crossroads: προσθήκη 3 ελληνικών projects εκτός διαγωνισμού
| Φωτογράφος: Βερβερίδης Βασίλης |
Φέτος στο τμήμα Crossroads προστέθηκαν επιπλέον τα Crossroads Up ‘N’ Coming. Πρόκειται για τρία ελληνικά projects εκτός διαγωνισμού: «Heatwave» της ελληνολιβανέζας Joyce A. Nashawatti σε παραγωγή Αλεξάνδρας Μπουσίου, «Kalashnikov» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη σε παραγωγή Διονύση Σαμιώτη και «Chess Games» της Όλγας Μαλέα σε παραγωγή Ειρήνης Σουγανίδου.
Η επιλογή των έργων που διαγωνίζονται έγινε βάση της ποιότητας του σεναρίου, της δημιουργικής ομάδας και των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης της ταινίας. Τα κινηματογραφικά σχέδια αποτελούν είτε παραγωγές ή συμπαραγωγές μιας χώρας της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, είτε συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους που συνδέονται με αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Τα επιλεγμένα σχέδια προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες: Αλγερία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ιταλία, Ισραήλ, Κροατία, Λίβανος, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.
Οι παραγωγοί και σκηνοθέτες αυτών των κινηματογραφικών σχεδίων έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους επίσημα και ανεπίσημα με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων (sales agents) και ειδικούς κορυφαίων τομέων παραγωγής.
Το Crossroads (8-12 Νοεμβρίου 2011) εντάσσεται στην Αγορά/Μάρκετ, δηλαδή το αναπτυξιακό κομμάτι του ΦΚΘ, που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει το χώρο, αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες σε μια ανεπίσημη, φιλόξενη και επαγγελματική ατμόσφαιρα.
Τζένη Παπαγεωργίου
Διαβάστε επίσης:
Ελληνικές ταινίες και συμπαραγωγές στο 52ο ΦΚΘ
Τα highlights του 52ου ΦΚΘ: στηρίζοντας τους ανέργους
«Ανοιχτοί Ορίζοντες» στο 52ο ΦΚΘ
«Ματιές Στα Βαλκάνια»
Ανατρεπτικές φωνές στο 52ο ΦΚΘ
Καταθέσεις κινημ/κών σχεδίων για το 52ο ΦΚΘ
Βραβείο Μιχάλη Κακογιάννη καθιερώνει το ΦΚΘ
Ο αισιόδοξος κύριος Ρασούλοφ: «Δεν αισθάνομαι ακόμη αναγκασμένος να πω «Αντίο» στην πατρίδα μου»
Αλεξάντερ Σοκούροφ: «Όταν σβήνουν τα φώτα οι άνθρωποι ξεχνούν τα δύσκολα…»
| Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διεξάγεται από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.filmfestival.gr/
Το in.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας |
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- Νέα Ζηλανδία: Βίντεο από την στιγμή της κατολίσθησης που έθαψε μεγάλο τμήμα ενός κάμπινγκ – Δύο νεκροί
- Αποτυπώματα χεριών στην Ινδονησία ίσως είναι οι αρχαιότερες βραχογραφίες του κόσμου
- Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Αντίνο ο Παναθηναϊκός (vid, pic)
- Ελευθερία ή επαγγελματική ευκαιρία; Το plan b του Μπρούκλιν Μπέκαμ πίσω από το ξέσπασμά του
- Καιρός – Μαρουσάκης: Νέα κύματα καταιγίδων τις επόμενες ώρες και στην Αττική
- Τραμπ: Παρουσίασε το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Η Γάζα θα διοικηθεί υπέροχα» – Τι είπε για ΟΗΕ

