Αγωνία για δύο ορειβάτες που είναι παγιδευμένοι για έκτη μέρα στις Άλπεις
Μάχη με το χρόνο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες δίνουν σωστικά συνεργεία προκειμένου να εντοπίσουν δύο Γάλλους ορειβάτες που έχουν παγιδευτεί από την περασμένη Τετάρτη στην οροσειρά του Λευκού Όρους των Δυτικών Άλπεων, σε ύψος 4.050 μέτρων.
Μάχη με το χρόνο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες δίνουν σωστικά συνεργεία προκειμένου να εντοπίσουν δύο Γάλλους ορειβάτες που έχουν παγιδευτεί από την περασμένη Τετάρτη στην οροσειρά του Λευκού Όρους των Δυτικών Άλπεων, σε ύψος 4.050 μέτρων.
Ο ειδικευμένος οδηγός, Ολιβιέ Σουρζάκ και η έμπειρη ορειβάτης από το Παρίσι, Σαρλότ Ντεμέτς, επικοινώνησαν για τελευταία φορά με τις Αρχές το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Ο Σουρζάκ ενημέρωσε τότε πως έχουν καταφέρει να σκάψουν μία τρύπα στο χιόνι προκειμένου να βρουν καταφύγιο.
Ιταλικά και γαλλικά ελικόπτερα επιχείρησαν τέσσερις φορές την Κυριακή να προσεγγίσουν το σημείο που τους υπέδειξαν οι δύο ορειβάτες, ωστόσο οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες δεν τους το επέτρεψαν.
Νέα προσπάθεια διάσωσης έγινε και τη Δευτέρα χωρίς, ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα.
Τις ενέργειες των σωστικών συνεργείων εμποδίζουν το χιόνι, η ομίχλη και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας το θερμόμετρο δείχνει -25 βαθμούς Κελσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
