Υλικά
  • 1 κουτί Sweet & Balance Μίγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
  • ½ κουτί Sweet & Balance Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
  • 250 γραμ (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 2 γραμ. Μπέικιν Πάουντερ Γιώτης (1/2 κουτ. γλυκού)
  • 125 γραμ. ( 5 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη
  • 300 γραμ. Φράουλες

Εκτέλεση

  • Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ τη Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), το Μπέικιν Πάουντερ, το Αυγό και ζυμώνετε τη ζύμη για την τάρτα
  • Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για ½ ώρα περίπου να παγώσει
  • Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και την ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη
  • Βάζετε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24cm και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Ψήνετε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C στις αντιστάσεις για 35 λεπτά
  • Διαλύετε το ½ φάκελο Sweet & Balance Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα σε 300ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό, το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς
  • Παρασκευάζετε την Sweet & Balance κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού
  • Κόβετε τις Φράουλες σε φέτες. Μόλις κρυώσει η τάρτα απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τοποθετείτε πάνω τις κομμένες Φράουλες
  • Απλώνουμε το Ζελέ πάνω στις Φράουλες και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο.
Διαθρεπτικά στοιχεία Ανά μερίδα 95 γραμ.
Ενέργεια 153 kcal
Πρωτεΐνες 3,5 g
Υδατάνθρακες 17,8 g
Σάκχαρα 1,4 g
Λιπαρά 7,5 g
Κορεσμένα 3,5 g
Εδώδιμες ίνες 1,9 g
Νάτριο 0,07 g
  • Μερίδες ανά γλύκισμα: 14
  • Βάρος μερίδας: 95γρ
  • Ισοδύναμα:1 1/3 ισοδύναμο αμύλου, 1 ισοδύναμο λίπους
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr