Πρέπει να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών, είπε η Μαρία Δαμανάκη
«Για πρώτη φορά σήμερα η Ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα» δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν την παρουσία του πρωθυπουργού στις Κάννες. Υπογράμμισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η εφαρμογή των συμφωνιών του Οκτωβρίου. «Το μείζον είναι να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών».
«Για πρώτη φορά σήμερα η Ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν την παρουσία του πρωθυπουργού στις Κάννες.
«Για πρώτη φορά σήμερα η Ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα. Aν δεν κάνουμε κάτι τώρα, ήρθε η αρχή του τέλους» αναφέρει σε δήλωσή της.
«Αυτή την ύστατη ώρα ως Ελληνίδα και ως Επίτροπος έχω καθήκον να απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους. Πρέπει να βρουν συντεταγμένη συνταγματική πορεία με συναίνεση, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η εφαρμογή των συμφωνιών του Οκτωβρίου»
»Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Το μείζον είναι να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών» κατέληξε η κ.Δαμανάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Πιθανά «εγκλήματα πολέμου» και «κατά της ανθρωπότητας», καταγγέλλουν ΕΕ, Καναδάς και Βρετανία
- Συρία: Σταδιακή αποχώρηση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων, βλέπει η WSJ
- Το Ιράν εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για εκτοξεύσεις πυραύλων στο νότιο τμήμα της χώρας
- «Keenadu»: Εντοπίστηκε εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή για συσκευές Android
- Μεντιλίμπαρ: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε…»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μειωμένα τεκμήρια φέτος έως και 35%