Η Allianz δηλώνει ότι θα αποδεχθεί το «κούρεμα» 50% στα ομόλογα
Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz είπε ότι θα αποδεχθεί την απομείωση κατά 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο του. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε απομείωση 54% που πέρασε στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.
Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz είπε ότι θα αποδεχθεί την απομείωση κατά 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο του.
«Όσον αφορά την συμμετοχή μας σε αρκετές από τις συζητήσεις (που έγιναν), μπορείτε να συμπεράνετε ότι θα συμμετάσχουμε σε αυτό», είπε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Πολ Αχλάιτνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Der Standard.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε απομείωση 54% που πέρασε στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.
Η εταιρεία εκτιμά ώς δεν πρόκεται να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις από αποφάσεις της ΕΕ στα αποτέλεσματα τέταρτου τριμήνου, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από πως θα αποδεχθούν οι αγορές την προτεινόμενη λύση και πως αυτή θα εφαρμοστεί τεχνικά.
Η Allianz χαιρέτισε τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για την ελληνική κρίση χρέους, λέγοντας ότι δείχνουν πως είναι ικανή να επιτύχει βιώσιμους συμβιβασμούς.
«Αυτό θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μία μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση χρέους», επισήμανε.
Η ασφαλιστική βιομηχανία κατείχε 24 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους στα τέλη του 2010, ωστόσο το ποσοστό της έκθεσής τους δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο αυτό των τραπεζών, οι οποίες υποχρεώθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν στο πλαίσιο των τεστ αντοχής στα οποία υποβλήθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν

