
Την Πέμπτη απολογείται η επιχειρηματίας που συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ
Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον 1ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης πήρε η 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων, η οποία συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ. Όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΔΟΕ, υπάρχει λίστα με δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν και το 1 εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια.
Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον 1ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης πήρε η 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρίας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων, η οποία συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ.
Η επιχειρηματίας που συνελήφθη μετά από επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της Ασφάλειας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος.
Ακολούθως, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία. Έως την απολογία της κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 62χρονη κατηγορείται ότι από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2011 δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους 586 χιλιάδων ευρώ. Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί πρόστιμο της τάξεως των 85 χιλιάδων ευρώ.
Η σύλληψή της έγινε μετά από εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελίες όλης της χώρας, για την εφαρμογή του τροποποιημένου νόμου που προβλέπει τη σύλληψη κατηγορουμένων, με την αυτόφωρη διαδικασία, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 75 χιλιάδων ευρώ και πάνω.
Η παραπάνω εταιρία, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ περιλαμβάνεται στον κατάλογο που συνέταξε το ΣΔΟΕ με επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν έχουν αποδώσει φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.
Όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΔΟΕ, υπάρχει λίστα με δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν και το 1 εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία