
Ο Τόνι Μπλερ τώρα και σε ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού και οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν, όπως ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας της κεντρικής Ασίας - η «δημοκρατική διακυβέρνηση» της οποίας αποτελεί αντικείμενο σοβαρών επικρίσεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού και οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν, όπως ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας της κεντρικής Ασίας – η «δημοκρατική διακυβέρνηση» της οποίας αποτελεί αντικείμενο σοβαρών επικρίσεων.
«Πολλοί υψηλά ιστάμενοι ξένοι αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση που έκανε η κυβέρνηση του Καζακστάν να γίνουν σύμβουλοί της για την πολιτική και την οικονομία, στη δημόσια διαχείριση και στην εξωτερική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλτάι Αμπιμπουλάγιεφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα Αστάνα.
«Ανάμεσά τους, υπάρχουν πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ» συνέχισε.
Η σχετική πληροφορία είχε δημοσιευτεί το Σαββατοκύριακο και στη Βρετανία, με την… προσθήκη ότι ο Τόνι Μπλερ θα έχει ετήσιες απολαβές που θα φθάνουν τα οκτώ εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Τη Δευτέρα, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αστάνα δήλωσε ότι «δεν είναι ενήμερος» ως προς αυτό το σκέλος της συμφωνίας της κυβέρνησης του Καζακστάν με τον Μπλερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Έχω παιδιά: Είναι ο οδοντίατρος φίλος μας;
- Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε τοιχίο σε εργοτάξιο – Αυτοκίνητα κρέμονται στον αέρα, ένα έπεσε στο κενό
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- O Ναν έχρισε MVP της φετινής Euroleague τον Βεζένκοφ!
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: Οι φωτογραφίες από το baby shower πριν γεννηθεί η κόρη της
- Ζημιές προκλήθηκαν σε υπηρεσιακό όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως καταγγέλλει ο Δήμος Αθηναίων

