Ο Τόνι Μπλερ τώρα και σε ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού και οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν, όπως ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας της κεντρικής Ασίας - η «δημοκρατική διακυβέρνηση» της οποίας αποτελεί αντικείμενο σοβαρών επικρίσεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού και οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης του Καζακστάν, όπως ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας της κεντρικής Ασίας – η «δημοκρατική διακυβέρνηση» της οποίας αποτελεί αντικείμενο σοβαρών επικρίσεων.
«Πολλοί υψηλά ιστάμενοι ξένοι αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση που έκανε η κυβέρνηση του Καζακστάν να γίνουν σύμβουλοί της για την πολιτική και την οικονομία, στη δημόσια διαχείριση και στην εξωτερική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλτάι Αμπιμπουλάγιεφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα Αστάνα.
«Ανάμεσά τους, υπάρχουν πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ» συνέχισε.
Η σχετική πληροφορία είχε δημοσιευτεί το Σαββατοκύριακο και στη Βρετανία, με την… προσθήκη ότι ο Τόνι Μπλερ θα έχει ετήσιες απολαβές που θα φθάνουν τα οκτώ εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Τη Δευτέρα, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αστάνα δήλωσε ότι «δεν είναι ενήμερος» ως προς αυτό το σκέλος της συμφωνίας της κυβέρνησης του Καζακστάν με τον Μπλερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κύπρος: Χειροπέδες σε Αζέρο και τη σύντροφό του για κατασκοπεία – Φωτογράφιζαν υποστατικά Ισραηλινών
- LIVE: Άρης – Ατρόμητος
- Άρης: Οι 11άδες για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο
- Το Υπουργείο Πολιτισμού του Λιβάνου καλεί την UNESCO να συμβάλει στην προστασία της πολιτιστικής του κληρονομιάς
- Μπενίτεθ: «Όταν κερδίζεις η ατμόσφαιρα γίνεται καλύτερη» – Τι είπε για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή κόντρα στον ΠΑΟΚ – Μέσα ο Ποντένσε (pic)
